Open Call
Filmmøder Aarhus søger unge filmskabere til film-program i 2019
Deadline: 9. december 2018


I løbet af 2019 vil Filmmøder Aarhus arrangere en række film-aftener, hvor vi viser værker af filmverdens vækstlag. Derfor søger vi filmskabere, som har mod på at få deres film/videoer vist for vores publikum og at indgå i en samtale om, hvad der rører sig i samtidens filmkunst.

Hvad enten du laver tragedier, gys eller musikvideoer, eller om du animerer, eksperimenterer eller dokumenterer, så gør det ikke den store forskel for os. Vi ønsker blot, at du vil noget med filmkunsten og tør udforske mediet på dine egne præmisser. Det er vigtigt for os at skabe et rum omkring film, der vækker til refleksion og dialog, og hvor filmskabere og publikum faktisk får lov til at se hinanden i øjnene. Vi ønsker samtidig at favne en bred filmforståelse, der spænder over mange genrer og formater, så vi kan række ud over filmmiljøets etablerede institutioner og grænser. Derfor modtager vi gerne værker fra filmskabere, som ikke er en del af den etablerede filmscene, men fx. har gået på tv-uddannelser, kunstakademier, universitetet, højskoler, eller er selvlærte.

På baggrund af de indsendte værker vil vi udvælge de mest interessante filmskabere og lægge et samlet program, hvor hver filmskaber har en film-aften med visning og efterfølgende samtale med publikum. Ifm. udformningen af programmet vil vi samarbejde med filmskaberen om at få sammensat og rammesat værkerne på bedst mulig vis, og vi vil sørge for seriøs kuratering med fokus på kvalitet og refleksion.

Vores mål er at møde hvert værk på dets egne præmisser, for på den måde at give både dig som filmskabere og dine værker de bedste forudsætninger for at møde seerne. Vi håber på at høre fra filmskabere, som har noget på hjerte, og som har mod på at indgå i mødet og samtalen omkring de film de skaber. Så vil vi tilgengæld stå for at samle et publikum og at facilitere en åben og inspirerende dialog.

Ansøgning
Ønsker du at få din(e) film vist, skal du sende os en mail (på post@yantra.dk) senest søndag den 9. december 2018.

Til en ansøgning skal du vedhæfte:
  • En kort biografi/artist statement (max. 25 linjer)
  • En liste over indsendte film, herunder: Titel, skaber(ne) bag, produktionsår, en kort beskrivelse og spilletid
  • Links til indsendte film med evt. passwords (hvis en film ikke er online, kan vi lave en anden aftale over mail)
Vi stiller som nævnt ikke krav til genrer/formater, om filmene er vist før, hvordan de er lavet, eller noget lokalt tilhørsforhold til Aarhus eller Danmark. Vi kræver dog:
  • At du som ansøger garanterer, at du har rettighederne til at vise filmene og alt indeholdende materiale (herunder samtykke fra skuespillere, musikere, samarbejdere, mv.).
  • At de indsendte værker tilsammen har en spilletid på mindst 45 minutter.
  • At værkerne er på dansk eller engelsk - eller er tekstet på dansk eller engelsk.
Hvis et værk bliver udvalgt, vil vi kontakte dig med yderligere information. Såfremt værkerne ikke kommer med på programmet i nuværende sæson, er du velkommen til at indsende dem i kommende ansøgningsrunder.

Filmmøder Aarhus' nyhedsbrev
Ønsker du at modtage informationer, invitationer og nyheder, når Filmmøder Aarhus sættes i gang i 2019? Så udfyld nedenstående formular - og modtag noget så old-school som et nyhedsbrev pr. mail.

Vi spammer dig ikke og sørger for at behandle dine data forsvarligt. Skulle du ikke have tiltro til det, så kan du til enhver tid afmelde dig via denne formular.

Tilmeld/afmeld dig vores nyhedsbrev her
Navn:
E-mail:
Hvor hørte du om
Filmmøder Aarhus?
Tilmeld mig nyhedsbrevet
Afmeld mig nyhedsbrevet
Se også
(C) Copyright 2018: Yantra.dk