KaserneBiografen

KaserneBiografen var en lille, non-profit filmklub af de studerende for Aarhus Universitet. Vi hørte til på Kasernen (Langelandsgade 139, 8000 Aarhus C), hvor vi 1-2 gange om måneden viste film for vores studiekammerater og andre interesserede.

KaserneBiografen blev i forskellige perioder drevet af Mathias Ruttner (stifter), Kasper Lauritzen, Nanna Kolding Sørensen og Mads Østergaard Johansen. Filmklubben var aktiv i 2012-2017.

Vores programmer har både indeholdt regulære filmvisninger, film fra unge filmskabere og visninger af dansk eksperimentalfilm (i samarbejde med Kunsthal Aarhus). Nogle af programmerne er samlet her på siden. Nedenfor er også et link til et par artikler, hvor vi optræder, samt vores gamle Facebook-gruppe.

Mission
Vores mål er at vise de film af høj kunstnerisk kvalitet, som publikum måske ellers ikke kommer i kontakt med eller ikke ved, hvor de skal finde. På den måde tilbyder filmklubben en service til byens film-interesserede, der gerne vil udfordres ift. den gængse opfattelse af, hvad film er, og give en mulighed for at se sjældne mesterværker fra filmhistorien, som ellers er svære at få fat i.

Vi ser det som vores opgave at sætte de bedste rammer for mødet med filmen, og vi håber, at vores filmklub kan være med til at skabe et forum, hvor man betragter filmen som en kunstart. Dette gør vi bl.a. ved at kuratere semesterets film i temaer, således at filmene både kan gå i dialog med hinanden og med publikum.

Programmer med spirende filmskabere Programmer med dansk eksperimentalfilm Facebook Omtale
(C) Copyright 2018: Yantra.dk