Vision for Filmmøder Aarhus

I dag er det nemmere end nogensinde at lave en film. Kameraer og redigeringsprogrammer er tilgængelige på de fleste digitale platforme, og film-værksteder, uddannelser og støtte-ordninger skyder frem, som alle hjælper med til at støtte filmproduktionen.

For unge filmskabere i dag er problemet altså ikke at få sin film lavet. Problemet er derimod at få sin film set - især hvis det drejer sig om korte, eksperimenterende og kunstneriske produktioner. Man kan lægge den på YouTube og dele den, eller sende den til en filmfestival og måske vinde en pris. Men man møder aldrig publikum. Nogle lejer en biografsal og inviterer venner og familie til premiere, men også her er publikum også begrænset til dét: Venner og familie.

På den anden side er det publikum, der er interesseret i vækstlagets film, også overladt til sig selv. De kan surfe på nettet og evt. orientere sig i de visninger og udgivelser, som de store filmskoler står for. Men igen giver de eksisterende platforme sjældent muligheden for, at filmene er kvalitetssikrede og kuraterede, og at man faktisk kommer tættere på de stemmer, der gemmer sig bag værkerne.

Filmmøder Aarhus er sat i verden for at udvikle en lokal, kurateret platform for eksperimenterende filmkunst, hvor publikum og filmskabere kan møde hinanden med værkerne i centrum. Som platform ønsker Filmmøder at tage filmkunsten seriøst, og vi har fokus på at bygge bro mellem fiktion, dokumentar, eksperiment og billedkunst - områder, som desværre for sjældent tænkes sammen.

I løbet af 2019 vil vi arrangere en række månedlige film-aftener, hvor Filmmøder står for at udvælge, kuratere og vise vækstlagets film. Ifm. visningen inviterer vi skaberen/skaberne til en samtale med publikum om filmen(e), de har vist, deres baggrund og mål. På den måde vil vi opbygge et arkiv af filmværker, som ikke bare forsvinder ud i internettets bundløse streams, og forsøge at udvikle en tilbagevendende platform, der har gode film, skarp formidling og et engageret publikum som mål.

Baggrund for projektet
I 2015-2016 kørte KaserneBiografen på Aarhus Universitet en række film-aftener efter et lignende koncept, hvor unge filmskabere kunne vise deres værker, møde deres publikum og gå i dialog med seerne og filmhistorien. Det er dette koncept, som Filmmøder Aarhus nu vil videreføre udenfor universitets rammer, og forsøge at brede ud i det aarhusianske kulturliv.

Det er vores håb at skabe en tilbagevendende platform i Aarhus, som både garanterer film af høj kvalitet og en trofast og bred publikum-base til filmskaberne. Vi ønsker at bygge bro mellem de adskilte film-scener, både lokalt og nationalt, og at sætte fokus på de steder, hvor filmkunsten også er.

Se også
(C) Copyright 2018: Yantra.dk